logo

معرفی منطقه ویژه اقتصادی

معرفی منطقه ویژه اقتصادی

منطقه ویژه اقتصادی سیرجان ، نخستین منطقه ویژه حراست شده ایران است که در چار چوب تبصره 20 قانون برنامه اول و بند « د » تبصره 25 قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران رسمیت یافته و از شهریور 1372 با استقرار و افتتاح واحد گمرک ایران در منطقه فعالیتهای خود را در قالب ساخت و ساز و بهره برداری از انبارهای دپو و ترانزیت کالا ، واحد های صنعتی ـ تولیدی و مونتاژ و دسته بندی همراه با خدمات پشتیبانی و رفاهی و اقامتی آغاز کرده است .این منطقه در وسعتی به مساحت 1370 هکتار و در حد فاصل جاده ترانزیت تهران ـ بندر عباس و در مجاورت فرودگاه این شهر به شکل یک مثلث شکل گرفته است . با شروع برنامه پنجساله دوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی کشور و با تصویب بند « د » تبصره 25 در سال 1373 این منطقه اهداف جدید تر و کامل تری را دنبال کرد و با در نظر گرفتن اهداف قبلی بمنظور پشتیبانی از تولیدات داخلی و توسعه صادرات غیر نفتی و ایجاد تحرک در اقتصاد منطقه ای تحت نام ویژه اقتصادی سیرجان شروع به فعالیت نموده و با پیگیری مراحل قانونی نسبت به رفع مشکلات و معضلات که در اجرای قانونی و آئین نامه اجرائی آن در طول اجرای کار به وجود می آید و یا همچنان وجود دارد همت گمارده شد.

موقعیت جغرافیایی منطقه

این منطقه محدوده ای به وسعت 1380 هکتار در مجاورت راه آهن سراسری یزد ـ سیرجان ـ بندر عباس و جاده ترانزیت تهران ـ بندر عباس و فرودگاه بین المللی سیرجان در شمال غرب شهر واقع شده است . این منطقه 300 کیلومتر تا بندر عباس ، 185 کیلومتر تا کرمان ، 330 کیلومتر تا یزد، 380 کیلومتر تا شیراز و 960 کیلومتر تا تهران فاصله دارد . موقعیت نسبی این منطقه از شمال و شمال غرب به شهر جدید زید آباد ، از شرق به فرودگاه بین المللی سیرجان ، از جنوب به شهر سیرجان و از طرف غرب به جاده ترانزیتی تهران بندر عباس محدود می شود . منطقه ویژه اقتصادی سیرجان در 3 کیلومتری شمال غرب شهر سیرجان واقع شده و با دسترسی به ایستگاه راه آهن و فرودگاه بین المللی و جاده ترانزیتی در حاشیه غربی منطقه و ارتباط دریایی از طریق بندر شهید رجایی قادر است کلیه خدمات پشتیبانی برای تولید و تجارت آزاد را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد . همچنین این منطقه در ارتفاع 1370 متری از سطح دریا با شرایط آب و هوائی مطلوب برای فعالیتهای اقتصادی در جهت نگهداری کالا و تاسیسات صنعتی کلیه شرایط آب و هوایی مطلوب برای فعالیتهای اقتصادی در جهت نگهداری کالا و تاسیسات صنعتی کلیه شرایط و توانمندیهای لازم را یکجا در اختیار دارد.

موقعیت جغرافیایی منطقه
مزیت های قانونی سرمایه گذاری
جزئیات بیشتر
موقعیت و مزایای منطقه ای
جزئیات بیشتر
اهداف تشکیل منطقه
جزئیات بیشتر

1- عدم نیاز به دریافت مجوزهای رایج از ادارات مختلف برای فعالیتهای اقتصادی، عمرانی، ساختمانی،فرهنگی، آموزشی و خدماتی در منطقه ویژه سیرجان. سازمان مسئول منطقه ویژه جایگزین تمامی دستگاههای مرتبط بوده و مجوزهای لازم را راسا" صادر می کند. 2- مجاز بودن ثبت شرکت سهامی برای فعالیت در منطقه ویژه با هر میزان مشارکت سهامدار خارجی. 3- مستثنی بودن فعالیتهای تولیدی و خدماتی از شمول قانون کار و تبعیت از قوانین و مقررات مناطق آزاد کشور در امور مربوط به اشتغال نیروی انسانی و روابط کار، بیمه و تامین اجتماعی. 4- معافیت تولید کنندگان کالا و خدمات از پرداخت هر نوع عوارض معمول در کشور و منجمله عوارض تجمیع. 5- معافیت از پرداخت حقوق ورودی کالای تولیدی در منطقه به هنگام ورود به کشور به میزان مجموع ارزش افزوده و ارزش مواد اولیه و قطعات داخلی بکار رفته در محصول تولیدی.

الف – موقعیت جغرافیایی منطقه : منطقه ویژه اقتصادی سیرجان و به فاصله 300 کیلومتری از شهر بندرعباس – 175 کیلومتر تا کرمان –330 کیلومتر تا یزد –350 کیلومتر تا شیراز –960 کیلومتر تا تهران میباشد . فاصله هوائی بین تهران و سیرجان یک ساعت و پانزده دقیقه و سفر زمینی مطمئن در کمتراز 12 ساعت انجام میشود. ب- امکانات منطقه ای: بمنظور حمایت از سرمایه گذاریهای انجام شده و تسهیل در امور تولیدی و تجارت، امکانات مشروحه ذیل در منطقه فراهم شده است 1. استقرار گمرک منطقه بصورت تمام وقت. 2. وجود پایانه ترابری جنوب شرق ایران و بارانداز و سکوی اختصاصی راه آهن سراسری و باسکولهای مجهز الکترونیکی 3. فرودگاه با پروازهای هر روزه رفت و برگشتی به تهران. 4. وجود سرویسها و خدمات حمل و نقل بین المللی بار یکسره و مرکب. 5. وجود امکانات تخلیه و بارگیری سریع و ارزان. 6. تاسیسات گمرکی و آزمایشگاهی و کنترل و بازرسی کالا SGS 7. وجود شعبات ریالی و ارزی بانکهای مختلف. 8. وجود دفاتر بیمه کالا و خدمات پشتیبانی بین المللی ضمانت کالا و سرمایه.

در کشور ما در دهه های اخیر ایجاد مناطق ویژه اقتصادی مورد توجه برنامه ریزان قرار گرفته و ایجاد این گونه مناطق در راس برنامه کار دولتها بوده است . مناطق ویژه اقتصادی از جمله منطقه ویژه اقتصادی سیرجان پس از شکل گیری بعنوان یک قطب بزرگ اقتصادی نقش های اساسی در نظام اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و بازرگانی داخلی و خارجی ایفا می نماید . ایجاد منطقه ویژه اقتصادی سیرجان سبب خواهد شد تا نه تنها زمینه های لازم جهت جذب صنایع مورد نیاز استان و سرمایه گذاریهای استانی و ایجاد اشتغال فراهم شود بلکه این منطقه بدلیل شرایط خاص استراتژیک بزرگترین بازار سرمایه های صنعتی کشور محسوب می شود . به عبارت دیگر اهداف ایجاد منطقه ویژه اقتصادی سیرجان : 1- افزایش در آمدهای ارزی کشور از طریق ارتقاء سطح بازرگانی کشور و صادرات مجدد 2- افزایش اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی جدید و تربیت نیروی انسانی ماهر برای کشور 3- جلب سرمایه های داخلی و خارجی 4- جلب تکنولوژی پیشرفته 5- افزایش سطح مهارت نیروی کار در اثر بکار گیری تکنولوژی پیشرفته 6- تنوع بخشیدن به اقلام صادراتی و در نتیجه توسعه صادرات کشور

+
46 واحدی تولیدی فعال
+
7000 میلیارد تومان سرمایه گذاری
+
300 هزار متر مربع فضای کارگاهی